Jaká kaviárová jídla si můžete připravit doma – Smažený kaviár, palačinky a kastrol

Kaviár jakékoli ryby lze osolit doma a připravit z něj lahodné pokrmy. Řekneme vám, jak produkt připravit a jaké pokrmy můžete připravit.

Jak správně získat kaviár

  • Ryby s kaviárem musí být čerstvé nebo zmrazené.

  • Zmrazené je nejlepší rozmrazit v lednici. Neměli byste jej ponořovat do horké vody, jinak se ryba uvolní a kaviár ztratí chuť a strukturu.

  • Kaviár se nachází v yastyki – filmových váčcích v břišní dutině ryby. Je důležité je z ryb odstranit, aniž byste poškodili film nebo se dotkli žlučníku.

Jak připravit kaviár

  1. Ústřice vyjmuté z ryb opláchněte studenou tekoucí vodou a nechte odkapat zbývající tekutinu.

  2. Pro snadnější odstranění kaviáru si připravte roztok ze sklenice vody s 10 g soli, ponořte do něj sáčky a promíchejte vidličkou.

  3. Odstraňte filmy.

Filmy lze odstranit různými způsoby.

Vložte kaviár do misky a jemně protřete prsty, oddělte filmy. K jejich úplnému odstranění můžete přidat vroucí vodu.

Smíchejte dvě sklenice vody a lžíci soli. Vložte kaviár do výsledného roztoku na tři až pět minut, promíchejte vidličkou – filmy se rychle odstraní.

Pomocí nástavce na těsto šlehejte kaviár při nízké rychlosti, dokud se fólie neobtočí kolem nástavce.

Kaviár protřete sítem nebo cedníkem, dávejte pozor, abyste nerozdrtili zrna. Velikost buňky by měla odpovídat průměru vajíčka.

Po odstranění fólií produkt opět důkladně opláchněte tekoucí vodou.

Jak nakládat kaviár

Doma lze produkt solit dvěma způsoby

  • suché, pokrývající kaviár solí bez solanky;

  • solným roztokem, když se zalije lákem – sol.

Suchá metoda

Jednoduché a rychlé. Použijte jej, pokud jste si jisti kvalitou produktu. Tato metoda je vhodná pro červený kaviár.

  1. Smíchejte dvě polévkové lžíce jemné soli bez přísad s 500 g kaviáru a dejte na dvě hodiny do lednice.

  2. Hotový výrobek dejte do skleněných nádob a uchovávejte v chladničce.

Metoda solanky

Můžete jej použít k nakládání čerstvého nebo mraženého kaviáru. Koncentrovaný solný roztok si poradí s mikroby, které mohou být v rybách, zejména sladkovodních.

  1. 100 g soli rozpustíme v litru vody a přivedeme k varu. Kaviár zalijte horkou solankou, promíchejte a nechte tři minuty působit.

  2. Slijte lák přes sítko a nalijte nové, opakujte, dokud se scezený lák nestane průhledným.

  3. Nechte kaviár v sítu 10-15 minut, dokud nevyteče veškerá tekutina.

  4. Na dno skleněné nádoby nalijte trochu rostlinného oleje a vložte tam dvě třetiny veškerého kaviáru, přidejte trochu soli – lžička stačí na půl kila kaviáru; rozruch.

  5. Rozložte zbytek kaviáru, přidejte olej, sklenici uzavřete a dejte do lednice. Za 8-10 hodin bude kaviár připraven.

Kromě tradičního slaného občerstvení lze z kaviáru připravit další zajímavá jídla.

Smažený kaviár

Rybí jikry lze smažit na pánvi. Chcete-li to provést, opláchněte vejce vodou, nakrájejte velké na kousky, přidejte sůl, pokud je to žádoucí, válejte v mouce a smažte v rostlinném oleji.

Je lepší nevařit červený kaviár tímto způsobem bude to suché a ne příliš chutné.

Rybí kaviárové lívance

Z malého kaviáru říčních a mořských ryb můžete připravit lahodné palačinky.

Za tímto účelem opláchněte vejce, odstraňte filmy, přidejte vejce, mouku nebo krupici, případně jemně nakrájenou cibuli, sůl a pepř.

Směs dejte na rozpálenou pánev a smažte na oleji do zlatova.

Kaviárový kastrol

Tento neobvyklý kastrol můžete připravit v troubě nebo na pánvi. Připravený kaviár osolíme, smícháme s rozšlehanými vejci a upečeme.

?

Kupte si mražený kaviár v obchodě a osolte si ho sami je to levnější než kupovat hotový kaviár.

Přečtěte si, jak vařit ryby

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
nejOzon.cz

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: