Jak správně vařit mraženou zeleninu – Tipy a recepty

V mrazáku je mražená zelenina, která čeká v křídlech. Zdá se, že to dorazilo! Jak ale vařit mraženou zeleninu? Pokud se budete řídit našimi radami, uspějete.

Mražené potraviny historie

Mražení potravin bylo vynalezeno dávno před naší civilizací je známo, že starověcí lidé zmrazovali ryby v ledu pro lepší skladování.

Pravda, tento způsob uchovávání potravin se k současníkům hned tak nedostal. Teprve na počátku 20. stol. Americký podnikatel Clarence Birdseye si uvědomil, že zmrazení lze použít pro jakékoli jídlo. Cestoval na sever Kanady a viděl život Inuitů, místních domorodců. Chytali ryby a zvěř, položili je na povrch ledu a čekali, až silný vítr úlovek zmrazí na kámen. Pro Clarence to bylo zjevení uvědomil si, jak důležité je zmrazovat jídlo.

V roce 1917 začal podnikavý Američan experimentovat se zmrazením výbuchem změnil čas a velikost produktů, aby našel dokonalou metodu. V roce 1924 Birdseye otevřel velkoobchodní sklad mražených potravin, který nazval Birdseye Seafoods, Inc.. V jeho obchodě jste si mohli koupit jak ryby, tak mraženou zeleninu.

Goldman Sachs-Trading CorporationSpolečnost Postum

Tipy na vaření mražené zeleniny

Mražená rajčata, papriky, brambory, růžičky brokolice a další zelenina se vaří, dusí, pečou.

Chcete-li zabránit tomu, aby se z mražené zeleniny stala kaše a zachovala si živiny, dodržujte tyto jednoduché tipy

  • Zeleninu před vařením nerozmrazujte;

  • přidejte své oblíbené koření do zeleniny;

  • po uvaření vývar ihned slijeme a zeleninu propláchneme studenou vodou, aby se nepřevařila;

  • pokud budete vařit zeleninu z obchodu, postupujte podle pokynů na obalu;

  • vařit mražená jídla v pomalém hrnci je to snadné a jednoduché, šetří čas u sporáku;

  • pokud máte dvojitý kotel, je lepší vařit mražené potraviny v něm tak si zachovají více živin a vitamínů;

  • zeleninu vložíme do vroucí osolené vody, pánev přikryjeme pokličkou a počkáme, až se znovu uvaří;

  • Pokud se zelenina při zmrazování lepí k sobě, jemně ji ponořte vidličkou do vody, aby se uvařila rovnoměrně.

Jak dlouho vařit mraženou zeleninu

  • Květák – 5 minut;

  • Brokolice – 5 minut;

  • Nakrájená mrkev – 5 minut;

  • Fazole (zelené a čínské) – 3-5 minut;

  • Hrášek – 3-4 minuty;

  • Kukuřice – 3-4 minuty;

  • Míchaná zelenina – 5 minut.

Recepty na mražené potraviny

Pokud se chystáte vařit pokrmy z mražené zeleniny a ovoce, mohou se vám hodit naše recepty.

Voňavý a zdravý kompot z bobulí, který děti milují. Vaří se nejen pro zlepšení nálady, ale také pro posílení imunitního systému v zimě. Mimochodem, v našem receptu není mnoho cukru, takže nápoj může být kyselý. V případě potřeby zvyšte množství cukru.

Pro tento recept budete muset houby předem rozmrazit a poté je uvařit ve vodě, přičemž neustále sbíráte pěnu. Poté můžete smažit medové houby s cibulí, dokud se vlhkost zcela neodpaří.

Mražené potraviny se používají i při pečení. Například tento rychlý a snadný recept zabere jen 40 minut. To vše díky mraženým jahodám.

Čerstvý chřest nevydrží déle než čtyři dny, proto se často takto zmrazuje a vaří. Náš recept vyžaduje sójovou omáčku, olivový olej a sůl. Mimochodem, chřest se podává s těstovinami nebo bramborami.

?

Přečtěte si také

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
nejOzon.cz

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: