Jak vyrobit kandovanou dýni – Osvědčená metoda

Kandovaná dýně je dobrou variantou, pokud vás nebaví sladké a chcete něco originálního. Kandované kousky mají bohatou a lehce karamelovou chuť a lze je podávat k čaji nebo přidávat do kaší a pečiva. Redaktoři Food.ru vám řeknou, jak vařit kandovanou dýni v sušičce.

Co budete potřebovat

Pro sušení je lepší vzít dýni s hustou dužinou – například muškátový oříšek, ořešákvelkoplodé. Citron v receptu lze v případě potřeby nahradit pomerančem.

Jak vařit

  1. Oloupejte dýni a odstraňte semínka. Dužinu nakrájejte na dlouhé pláty nebo kousky o tloušťce tři až čtyři milimetry, aby nepropadly sušicí mřížkou.

  2. Citron nakrájejte na kolečka nebo půlkolečka.

  3. Vložte dýni a citron v tenkých vrstvách do hrnce. Posypte cukrem. Pokud nějaké ingredience zbyly, opakujte kroky.

  4. Necháme chvíli odležet, aby dýně dala šťávu a cukr se rozpustil. To může trvat tři až šest hodin v závislosti na šťavnatosti zeleniny.

  5. Přidejte skořici a vše promíchejte.

  6. Umístěte pánev na střední teplotu a přiveďte k varu. Vařte pět až šest minut, poté odstraňte z tepla a ochlaďte.

  7. Plátky dejte do síta nebo cedníku, aby sirup scedil. Poté položte kousky dýně v jedné vrstvě na stojan. V případě potřeby lze citron také usušit.

  8. Sušičku nastavte na 50-60°C. Sušte asi deset hodin, obsah pravidelně kontrolujte.

  9. Plátky vyjměte, když jsou pokryty suchou, hustou a mírně průhlednou kůrkou, ale zůstávají elastické.

?

Přidejte kandovanou dýni ovesná kaše A pečeníozdobte jimi dezertypodávejte s čajem místo sladkostí. Zbylý sirup nalijte do sklenice a ochlaďte. Lze je zalévat palačinky A syrniki nebo namočit piškoty na dort.

Ještě více receptů na domácí kandované ovoce

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
nejOzon.cz

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: