Jak vyrobit hruškovou cukroví – A co s ní vařit

Confiture je podobná marmeládě, liší se však způsobem přípravy. Dá se vyrobit z jablek, meruněk, brusinek a cibule – je z toho sladký dezert, který lze podávat k čaji. Jak připravit takovou pochoutku z hrušek doma – v našem materiálu.

Jak se liší cukrovinka od marmelády?

Dezert připomíná džem, ale má charakteristický rys ukazuje se jako velmi hustý, připravený s minimálním množstvím cukru nebo dokonce bez něj. Během vaření se často přidává agar-agar nebo pektin. A džem vyžaduje hodně cukru, takže je velmi sladký.

Jsou-li pro džem vhodné velké a vybrané produkty, pak se pro cukroví hodí nedokonale vypadající ovoce, bobule a zelenina. Jsou pyré a vařeny, dokud se nestanou rosolovitými.

Jak používat

Lze podávat jako samostatný dezert k čaji nebo použít jako náplň do koláčů, listového těsta, domácích sušenek, palačinek. Lze namazat i na pečivo nebo toasty.

Vyzkoušejte neobvyklou kombinaci chutí hruškovou cukroví podávejte jako omáčku k masu. Například na kuřecí řízek, podle kterého se snadno připraví náš recept.

Metody vaření

Hlavním pravidlem je, že dezert by měl být hustý a rosolovitý. Pokud sirup dosáhne lžičky, je cukrovinka připravena správně. Lze to provést dvěma způsoby

  1. S želírujícími přísadami. Ovoce se vaří v cukrovém sirupu, dokud hmota nezhoustne, přidá se k nim pektin, agar-agar nebo želatina. Tato příprava se ukáže být méně sladká.

  2. Bez želírujících přísad. Vyrábí se ve dvou fázích nejprve se z cukru a vody připraví sirup a poté se v něm vaří ovoce, které se přidává po částech.

Jak správně vařit

Nabízíme klasický způsob přípravy dezertu na zimu – vaření hrušek v cukrovém sirupu bez přidání želírujících látek. Nejprve je třeba připravit sirup a poté v něm zavařit ovoce.

Dva kilogramy hrušek opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a oloupeme.

Z ovoce odstraňte jádro a semena. Pokud chcete homogenní cukroví bez kousků, přendejte hrušky do mísy a rozdrťte mixérem. Pokud dáváte přednost pamlsku s kousky, pak polovinu nakrájeného ovoce rozmixujte na kaši.

Na kilogram cukru budete potřebovat sklenici vody. Ingredience vložte do hrnce a vařte asi 10 minut.

Přidejte do džemu citronovou nebo pomerančovou kůru, čerstvý zázvor, feferonku, dijonskou hořčici, anýz, hřebíček, skořici nebo jiné koření. Ovoce dusíme 30 minut na mírném ohni.

Po vychladnutí sklenice dejte na tmavé a chladné místo. Čím méně cukru v dezertu, tím kratší je jeho trvanlivost.

Co umíš vařit

Nabízíme několik jednoduchých receptů na pokrmy, které lze podávat jako dezerty.

Zkuste si připravit zdravé a uspokojivé smoothie s tvarohem a přidejte do něj aromatickou hruškovou cukroví. Na ozdobu použijte vlašské ořechy, rozinky, semínka a kousky banánu.

Lahodná hrušková úprava se hodí k šunce, sýru a aromatické bagetě. Můžete použít mozzarellu a tvrdý sýr, a pokud chcete chuť obměňovat, použijte modrý sýr.

Další vydatnou možností snídaně jsou domácí vafle. Použijte rolovaný oves k přípravě křupavé snídaně. Ozdobte je podle své chuti například sýrem a zralým ovocem.

Vytvořte směs mléka a vajec, poté dobře promíchejte. Do směsi namáčíme plátky chleba a opečeme na pánvi do zlatova. Podáváme s čajem s cukrovinkami.

Připravte tenké palačinky a podávejte je s hruškovým dezertem. Výsledkem je vydatný a lahodný dezert.

Díky konfituře není listové těsto moc sladké. Sladkost můžeme přidat zdobením moučkovým cukrem. Doporučujeme přidat i trochu mleté ​​skořice – zvýrazní chuť hrušek.

Zkuste si udělat nadýchaný piškot. Nejprve je třeba upéct koláč, pak jej rozříznout na dvě poloviny a namazat ho hruškovým přípravkem. Koláč ihned podávejte nebo počkejte, až nasákne.

Recept na tento studený dezert je jednoduchý ingredience navrstvěte do sklenice. Můžete použít jogurt, ořechy, ovesné vločky, bobule.

?

Experimentujte se sladkými bobulemi a ovocem, abyste si udělali lahodné přípravy na zimu. Pro zpestření chuti pamlsku zkuste přidat koření a ořechy.

Zjistěte, co dalšího můžete vařit z hrušek ve výběru Food.ru

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
nejOzon.cz

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: