Site icon nejOzon.cz

Jak kvasit zelí – 4 dobré možnosti

Mnoho hospodyněk stojí před otázkou, v čem kvasit zelí? Správný výběr nádobí totiž ovlivňuje kvalitu hotového pokrmu. Pojďme zjistit, jaké materiály zachovají chuť a prospěšné vlastnosti kysaného zelí.

1. Dřevěný sud

Tradiční varianta. Strom dává zelí zvláštní vůni a chuť.

2. Skleněná nádoba

Hygienická a cenově dostupná varianta, ideální pro malé porce zelí.

3. Keramické nádobí

Výborná volba pro zachování vlhkosti a vůně hotového pokrmu. Ale takové nádobí může být těžké a křehké.

4. Plastová nádoba

Vhodné ke krátkodobému kysanému zelí. Buďte opatrní při výběru potravinářského plastu nejbezpečnější je ten s označením HDP.

?

Vyzkoušejte různé druhy nádobí na kysané zelí a určete, které vám vyhovuje. Experimentujte na základě vašich preferencí a dostupnosti materiálů.

Zjistěte vše o kysaném zelí

Exit mobile version