Mnoho hospodyněk stojí před otázkou, v čem kvasit zelí? Správný výběr nádobí totiž ovlivňuje kvalitu hotového pokrmu. Pojďme zjistit, jaké materiály zachovají chuť a prospěšné vlastnosti kysaného zelí.
1. Dřevěný sud
Tradiční varianta. Strom dává zelí zvláštní vůni a chuť.
2. Skleněná nádoba
Hygienická a cenově dostupná varianta, ideální pro malé porce zelí.
3. Keramické nádobí
Výborná volba pro zachování vlhkosti a vůně hotového pokrmu. Ale takové nádobí může být těžké a křehké.
4. Plastová nádoba
Vhodné ke krátkodobému kysanému zelí. Buďte opatrní při výběru potravinářského plastu nejbezpečnější je ten s označením HDP.
?
Vyzkoušejte různé druhy nádobí na kysané zelí a určete, které vám vyhovuje. Experimentujte na základě vašich preferencí a dostupnosti materiálů.