5 receptů na mandarinkový džem – Nejzimnější dezert

Mandarinky jsou zdrojem vitamínu C, vlákniny a betakarotenu. Jednou z možností, jak zachovat jejich blahodárné vlastnosti a osvěžující chuť, je udělat džem. Může být podáván jako samostatný dezert nebo jako doplněk jídel a pečiva. Řekneme vám, jak správně připravit sladkou a lahodnou pochoutku doma, a také se podělíme o jednoduché recepty.

Jak správně vařit

Při přípravě dezertu zvažte několik pravidel.

  1. Dejte přednost sladkým, zralým plodům s neporušenou a hladkou slupkou dobře si zachovají tvar, chuť a vůni.

  2. Pokud použijete nezralé ovoce, musí být jejich kyselost kompenzována cukrem. Je lepší se vyhnout příliš zralému ovoci při vaření se může rozpadnout.

  3. Slupky lze přidat nebo odebrat podle vaší chuti. Pokud ji však použijete, musíte plody předem omýt a opařit vroucí vodou.

  4. Semena nejsou potřeba – mohou zkazit chuť produktu hořkostí. Takže buď zvolte bezsemennou odrůdu, nebo ručně odstraňte semínka z každého plátku.

  5. K vaření nepoužívejte měděné nádobí při zahřívání kov uvolňuje zdraví škodlivý oxid. Vyberte si nerezové nádobí s nízkými okraji.

  6. Výrobek ve sterilizované nádobě se skladuje na chladném a tmavém místě po dobu až dvou let.

Mandarinky se kombinují s cuketou, dýní a dýní. Pro bohatou chuť můžete použít kyselé bobule a různé koření.

Co umíš vařit

Nabízíme několik možností pro lahodnou pochoutku. Džem podávejte na toasty, palačinky, lívance a také jako doplněk k paštice a sýru.

1. Klasika

Mandarinky omyjeme, oloupeme a rozdělíme na plátky. Poté je vložte do hrnce a vařte asi půl hodiny. Hotovou pochoutku dejte do sklenic.

2. S pomeranči a zázvorem

Zkuste přidat mletý zázvor výsledkem je silný koncentrát vitamínů – pikantní, hřejivý a lahodný. K masu a sýru se hodí lehce nakyslá a sladkokyselá marmeláda.

3. S lískovými oříšky

Přidáním bude dezert ještě zdravější lískové ořechykterý je bohatý na bílkoviny. A pro bohatou chuť použijte skořici a kardamom.

4. S cuketou

Chcete-li citrusovou příchuť zředit a konzistenci džemu sjednotit, použijte cuketu. Tento dezert se ukazuje jako zdravý a dietní.

5. Z mandarinkových slupek

Pokud jsou všechny plátky mandarinky snědeny, nespěchejte s vyhazováním kůry udělejte z ní lahodnou marmeládu. Nakrájejte kůry, vařte je asi hodinu, poté uvařte sirup a vařte další dvě hodiny.

?

Slupku z mandarinky nevyhazujte, ale vyrobte kandované ovoce. Podávejte je jako samostatné jídlo nebo přidejte do dezertů.

Zjistěte více o tom, jak vyrobit džem ve sbírce Food.ru

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
nejOzon.cz

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: