Site icon nejOzon.cz

Jak správně zmrazit sýr – Tipy a technologie pro různé odrůdy

Mražení masa, bobulovin, zeleniny a polotovarů je běžná věc. To samé se nedá říci o sýru, nicméně tento produkt lze snadno skladovat v mrazáku. Za prvé je to velmi pohodlné, když ho máte vždy po ruce a nemusíte běhat do obchodu. A za druhé, při správném zmrazení produkt neztrácí chuť. Redaktoři Food.ru zjistili, jak zmrazit sýr a jakou odrůdu je pro to nejlepší vybrat.

Jak zmrazit

Sýr lze zmrazit jako celý kus, nakrájet na malé plátky nebo nastrouhat – vše závisí na vašich preferencích a na tom, jak plánujete produkt v budoucnu používat. Pro rovnoměrné a vysoce kvalitní zmrazení je lepší vybrat kusy o hmotnosti nejvýše 500 gramů. Mimochodem, mléčný výrobek lze skladovat v mrazáku až šest měsíců a po rozmrazení se stává sušším a drobivým, takže jej použijte ihned po rozmrazení.

Obecná pravidla

Pro tento způsob skladování se nejlépe hodí tvrdé odrůdy, jako je čedar nebo parmezán – po zmrazení si dobře zachovávají chuť.

Jak správně zmrazit různé odrůdy

Jak používat

Mražený sýr je skvělý pro přípravu nejrůznějších pokrmů.

?

Před použitím rozmrazte sýr na spodní polici chladničky postupné rozmrazování zachová texturu a chuť produktu.

Informace o tom, jak správně zmrazit ostatní potraviny, si přečtěte v následujících článcích

Exit mobile version