Jak správně zmrazit sýr – Tipy a technologie pro různé odrůdy

Mražení masa, bobulovin, zeleniny a polotovarů je běžná věc. To samé se nedá říci o sýru, nicméně tento produkt lze snadno skladovat v mrazáku. Za prvé je to velmi pohodlné, když ho máte vždy po ruce a nemusíte běhat do obchodu. A za druhé, při správném zmrazení produkt neztrácí chuť. Redaktoři Food.ru zjistili, jak zmrazit sýr a jakou odrůdu je pro to nejlepší vybrat.

Jak zmrazit

Sýr lze zmrazit jako celý kus, nakrájet na malé plátky nebo nastrouhat – vše závisí na vašich preferencích a na tom, jak plánujete produkt v budoucnu používat. Pro rovnoměrné a vysoce kvalitní zmrazení je lepší vybrat kusy o hmotnosti nejvýše 500 gramů. Mimochodem, mléčný výrobek lze skladovat v mrazáku až šest měsíců a po rozmrazení se stává sušším a drobivým, takže jej použijte ihned po rozmrazení.

Obecná pravidla

Pro tento způsob skladování se nejlépe hodí tvrdé odrůdy, jako je čedar nebo parmezán – po zmrazení si dobře zachovávají chuť.

  • Připravte produkt nakrájejte jej na porce, které vám vyhovují, nebo jej použijte celý, kůru lze odříznout nebo ponechat.

  • Celý kus pevně zabalte do fólie a vložte do sáčku plastového nebo speciálního na zmrazení. Pokud necháte produkt jednoduše ve fólii, může přimrznout ke stěnám mrazničky.

  • Nejlepší je zmrazit nakrájený sýr ve vzduchotěsné vakuové nádobě, aby se zabránilo vniknutí vzduchu. Mezi plátky položte kousky pergamenu, aby se nepřilepily.

  • Vakuově uzavřené nádoby jsou vhodné i pro zmrazení strouhaného sýra.

  • Podepište balíček uveďte datum zmrazení a odrůdu. To vám pomůže rychle najít produkt, když jej budete potřebovat, a sledovat data expirace.

  • Sáčky rovnoměrně rozložte do mrazáku. Ideální teplota pro zmrazení je -18°C nebo nižší.

Jak správně zmrazit různé odrůdy

  • Adyghe Nejlépe si uchová chuť při teplotě -5 °C. Tato odrůda může být skladována v mrazničce nejdéle dva měsíce.

  • Nejlepší volba pro zmrazení mozzarella kuličky — vložte je do mrazáku v obalu od výrobce. Mražený výrobek je vhodný ke spotřebě do 90 dnů.

  • Z holandský Ke zmrazení jsou vhodné pouze husté odrůdy bez děr, jiné se mohou zkazit.

  • Suluguni Před zmrazením je třeba namočit do roztoku vody a soli, poté tekutinu scedit a dát v uzavřeném sáčku do mrazáku.

  • Kozí sýr Po nakrájení na malé kousky nebo kuličky je lepší jej zmrazit v těsných sáčcích na zip.

  • Tavený sýr Můžete ho i zmrazit, ale je tu jedno upozornění při rozmrazování ho nelze krájet na kostky. Tento produkt je ideální pro sendviče a toasty. Uchovávejte jej v mrazáku ne déle než tři až čtyři měsíce.

Jak používat

Mražený sýr je skvělý pro přípravu nejrůznějších pokrmů.

  • Pizza. Před pečením v troubě jednoduše posypte těsto a náplň strouhaným sýrem.

  • Pasta. Mražené kousky použijte do omáček na těstoviny – přidejte je do horké směsi a míchejte, dokud se úplně nerozpustí.

  • Přílohy. Mražený sýr lze použít jako zálivku na různé přílohy, jako je bramborová kaše nebo restovaná zelenina.

  • Sendviče a hamburgery. Před podáváním položte nakrájené nebo nakrájené zmrazené jídlo na horký burger nebo sendvič.

  • Náplň do palačinek a koláčů. Použijte jako náplň do palačinek, koláčů nebo velikonočních koláčů pro dodání bohaté chuti.

?

Před použitím rozmrazte sýr na spodní polici chladničky postupné rozmrazování zachová texturu a chuť produktu.

Informace o tom, jak správně zmrazit ostatní potraviny, si přečtěte v následujících článcích

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
nejOzon.cz

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: