Jak si sami zabalit jídlo do vakuových sáčků – A kdy by se to mohlo hodit

Аватар автора

Nákup potravin a příprava jídla pro budoucí použití je ziskové a pohodlné. Aby ale pokrmy a přípravky vydržely déle čerstvé, musíte myslet na způsob skladování. Food.ru vám prozradí, jak zabalit jídlo do uzavřených sáčků a jak vařit pomocí technologie sous vide, i když není k dispozici vakuový uzávěr.

Jaké jsou výhody

Při vystavení kyslíku se potraviny rychleji kazí v důsledku oxidace. A pokud vytvoříte prostor bez vzduchu, prodlouží se trvanlivost výrobků. Například mleté ​​králičí maso ve vakuovém balení vydrží čerstvé 10 dnítedy dvakrát tak dlouho.

A to nejsou všechny výhody. Výrobky, které jsou skladovány v uzavřeném airless prostředí, jsou chráněny před vlhkostí, neztrácejí barvu, vůni, blahodárné vlastnosti a nestávají se vzdušnými. Hotové jídlo ve vakuovém balení stačí ohřát v mikrovlnce nebo ve vodní lázni – a můžete podávat. To šetří čas a umožňuje vám zásobit se potravinami na několik dní.

Pro jaké účely je vhodný?

Vakuové sáčky jsou užitečné nejen pro skladování, ale také pro vaření.

Zmrazení

Uzavřené sáčky udrží texturu potravin a vlhkost. Zmrazit Téměř vše je možné maso, ryby, zelenina, ovoce, bobule a dokonce i chléb.

Uchovávání hotových jídel

Do vakuových sáčků lze umístit i velké porce polévek, omáček nebo cereálií. Budete mít zásobu hotového jídla, které stačí jen ohřát.

Marinování

V bezvzduchovém prostoru proniká marináda hlouběji do vláken a samotný proces trvá kratší dobu. Marinovat můžete ve vakuových sáčcích maso, rybay, zelenina A houby.

Metoda sous vide

Podle tohoto technologií pokrmy se připravují ve vakuových sáčcích při nízké teplotě teplota dlouho. Produkty si zachovávají svou přirozenou chuť, texturu a maximální výhody. Sous vide je vhodný pro masoryby, zelenina a dokonce i dezerty.

Jaké potraviny lze vakuově zabalit a jak dlouho vydrží?

Uzavřené balení je vhodné pro většinu kategorií produktů

  • ryby, mořské plody, maso a drůbež;

  • ovoce, zelenina a bobule;

  • hotové jídlo – polévky, přílohy, saláty, masitá jídla;

  • polotovary – klobásy, klobásy, slanina;

  • volně ložené produkty – ořechy a semena, sušené ovoce, cereálie, těstoviny.

Výrobky a připravené potraviny ve vakuovém balení lze nejdéle skladovat v mrazáku. Maso a drůbež – do 20 měsíců, ryby – do roku, zelenina a ovoce – do dvou let.

V chladničce zůstanou maso a drůbež čerstvé po dobu 9 dnů, ryby – po dobu pěti dnů. Zeleninu ve vakuovém balení lze skladovat až 10 dní a ovoce až 20 dní.

Volně ložené produkty – káva, čaj, těstoviny, cereálie, mouka – lze skladovat při pokojové teplotě až rok.

Jak zabalit

Potraviny můžete balit do vakuových sáčků s nebo bez vakuového svařovacího zařízení. Předpřipravte si ingredience. Maso a ryby je lepší zmrazit, abyste prodloužili trvanlivost, ale můžete je chladit. Zeleninu a ovoce by bylo dobré blanšírovat.

Před vakuovým utěsněním je důležité produkty vysušit nadměrná vlhkost zkrátí trvanlivost.

Jak balit do uzavřených sáčků pomocí vakuového svařovacího zařízení

  1. Rozložte produkty uvnitř sáčku. Ponechte několik centimetrů volného prostoru od okraje, aby gadget mohl účinně odvádět vzduch.

  2. Umístěte otevřený okraj sáčku do speciální přihrádky zařízení a zapněte jej. Vysavač začne odstraňovat vzduch.

  3. Uzavřete sáček pomocí zařízení nebo ručně.

Jak zabalit do uzavřených sáčků bez vakuového svařovacího zařízení

  1. Připravte si odolné plastové sáčky na potraviny se zipem.

  2. Naplňte pánev vodou.

  3. Potraviny v obalech rovnoměrně rozmístěte – urychlíte tak zmrazování a rozmrazování v budoucnu.

  4. Zatlačte na sáček rukama, abyste vytlačili co nejvíce vzduchu a uzavřete sáček co nejtěsněji, ponechte jen malý otvor.

  5. Ponořte sáček do vody a držte jej za neuzavřený roh. Odstraňte všechny zbývající vzduchové bubliny.

  6. Jakmile se dostanete do rohu, zavřete sáček.

  7. Zvedněte sáček z vody – měl by těsně přiléhat k potravině. Pokud v ní zůstal vzduch, opakujte kroky znovu.

  8. Zapečetěný obal osušte na ručníku. Nyní jsou produkty připraveny k dlouhodobému skladování.

Jak vařit sous vide bez vakuového těsnění

Maso nebo rybu pevně zabalte do několika vrstev potravinářské fólie. Naplňte misku multivarku nebo kastrol teplou vodou. Sáček do něj ponořte a vařte při stálé teplotě 65 °C hodinu.

?

Připravte porce obědy pro sebe nebo své dítě. Budete mít zásobu hotového jídla, které si můžete vzít do práce, do školy, na piknik a na výlety.

Zjistěte více o chytrém skladování produktů vyrobených z materiálů

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
nejOzon.cz

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: